Teafaolaj rendeléseTeafa-olaj

ÉRDEKESSÉGEK A TEAFAOLAJRÓL

(0/0)

A tiszta, jó minőségű teafa illóolaj halványsárga, illata pedig friss, kámforos. Töményen azonban csak körömgomba kezelésére szabad alkalmazni, minden más esetben hígítani kell.

Érdekességek a teafaolajról

A teafaolajat a teafa (Melaleuca alternifolia) leveleiből nyerik ki, amely fa őshonos Délkelet-Queenslandban és Új-Dél-Wales északkeleti partjai mentén, tehát csak Ausztráliában találkozhatunk vele. A teafaolajat nem szabad összekeverni a teaolajjal, amit a tea leveleiből vonnak ki.  A teafaolaj sokféle betegség kezelésében hasznos lehet. Antibiotikus, antivirális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ezért hatékony lehet az olyan problémák kezelésében is, mint a korpa, az akne, a herpesz, de tetvek kiirtására és távoltartására is ugyanúgy alkalmas.

Történelem

A teafaolajat Ausztráliában és Új-Zélandon már több évszázada használják. A név valószínűleg Cook kapitánytól származik, aki felfedezte, hogy a teafa levelei kiválóan alkalmasak teák készítésére is. A kereskedelemben a teafaolaj az 1920-as években került be, amikor Arthur Penfold, egy ausztrál kutató felfedezte az üzleti potenciált a bennszülöttek által kitermelt olajban. A teafaolajnak ekkor ismerték fel antiszeptikus tulajdonságait.

Teafaolaj összetétele és jellemzői

A teafaolajban 15-féle olyan hatóanyag szerepel, amelyek mindegyike igen hatékonyan képes leszámolni a különféle fertőzésekkel és bőrproblémákkal. A teafaolaj 98 különböző vegyületet tartalmaz, hat kemotípusban. A terpinénsavak a legfontosabb hatóanyagai, a teafaolaj ezeknek köszönheti antimikrobiális és gyulladásgátló tulajdonságait. Az 1,8-cineol pedig az a hatóanyaga, ami valószínűleg a teafaolaj irritatív tulajdonságát okozza.

Orvosi használatra

In vitro vizsgálatok azt mutatják, hogy a teafa olaj képes megölni különféle kórokozókat laboratóriumi környezetben. Tanulmányok kimutatták, hogy helyileg alkalmazva a teafaolaj antiszeptikus hatással bír, és, hatékonyan képes kezelni a bőrproblémákat és a fertőzéseket. Helyileg naponta kétszer, hat hónapon át lehet alkalmazni, utána szüntet kell tartani.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).