Teafa-olaj rendelése

A TEAFAOLAJ A GOMBÁS FERTŐZÉSEK KEZELÉSÉRE

(5/4)

Gombás fertőzések kezelésére mind külsőleg, mind belsőleg alkalmas a teafaolaj. A teafaolaj többnyire hígítva alkalmazandó, bizonyos esetekben azonban használhatjuk töményen is.

A teafaolaj a gombás fertőzések kezelésében

Körömgomba

A köröm gombás fertőzései esetén a teafaolajat töményen is alkalmazhatjuk, sőt, kifejezetten javasolt töményen alkalmazni. Minden reggel és este 1-2 csepp teafaolajat cseppentsünk a kezelendő körömre. Ha a körömgomba a lábon jelenik meg, hetente 1-2 alkalommal áztassuk lábunkat sós-teafás melegvízbe. A lábfürdőbe tegyünk 1-2 kiskanálnyi sót és 20 csepp teafaolajat, lábunkat áztassuk benne 10-15 percig.

Ha erősíteni szeretnénk a teafaolaj hatását, akkor egészítsük ki orvosi levendula illóolajával. Készítsünk keveréket orvosi levendula és teafaolaj keverékéből, az illóolaj-keverékben kétszer annyi levendula illóolaj legyen, mint amennyi teafaolaj.

Bőrgomba

Bőrgomba kezelése esetén a teafaolajat mindig hígítsuk. Vivőolajként használhatunk olívaolajat, sárgabarack magolajat vagy extraszűz kókuszolajat. A legjobb ezek közül a sárgabarack magolaj, ugyanis a bőrben ez viszi a legmélyebbre a teafaolaj hatóanyagait.

Egy evőkanálnyi sárgabarack magolajhoz adjunk 3 csep teafaolajat, alaposan keverjük össze és a keveréket tegyük egy cseppentőfeltéttel ellátott üvegbe. Naponta 3-5 alkalommal dörzsöljünk be 2-3 cseppet a keverékből az érintett területen.

Torokfertőtlenítés

Torokgyulladás esetén is megkönnyebbülést hozhat a teafaolaj, nincs más dolgunk, mint ezüst-kolloiddal keverni. 10ml ezüst-kolloidba cseppentsünk 3 csepp teafaolajat és a keveréket tegyük egy szórófejjel ellátott üvegbe. Naponta minimum 5 alkalommal fújjunk belőle a szájüregbe a torokfájás megszűnéséig. A teafaolajos torokfertőtlenítés bakteriális és vírusos eredetű torokgyulladás esetén is javasolt.

Ülőfürdő

Húgyúti fertőzés kiegészítő kezeléseként szóba jöhet a teafaolajos ülőfürdő. A meleg fürdővízbe cseppentsünk 30 csepp teafaolajat és 10 csepp levendulaolajat. A fürdő közben kortyolgassunk valamilyen vese- és hólyagtisztító teából: csalán, aranyvessző, mezei zsurló, medveszőlőlevél, babhüvely vagy borókabogyó teáját fogyasszuk. Húgyúti fertőzés kezelésénél naponta legalább 2,5liter tiszta vizet igyunk meg, napközben pedig 2-3 csésze vízhajtó és gyulladáscsökkentő teát igyunk meg!

Vélemények (4)

Noemi

2020. Oct 06.
Ami tetszik:egesseges
Ami nem tetszik:

Nehéz elképzelni, hogy egy olyan illóolaj, amit különböző egészségi problémák ellen használunk, mellékhatásokat is okozhat. Mégis igaz. Márpedig a lehetséges negatív hatásokkal muszáj tisztában lenni. Sokaig hasznaltam,es hasznalni is fogom de...Az egyik leggyakrabban jelentkező mellékhatása a teafaolajnak. A bőr viszketni, kipirosodni, égni kezdhet tőle. Most pont igy jartam.

Réka

2020. Jun 17.
Ami tetszik:Nagyon jó
Ami nem tetszik:Nincs

Herpeszre is nagyon jó. 2nap alatt leszarította nekem. Sok dologra jó! Nekünk nagyon bevált.

Bence

2017. Nov 14.
Ami tetszik:Használ
Ami nem tetszik:nincs ilyen

A kezemre szoktam kenni nem repedezik be a körömnél a bőr, elkerülöm ezáltal a kellemetlen sebeket

Andrea

2017. Aug 22.
Ami tetszik:hatékony
Ami nem tetszik:nincs

Körömgombára mindig ezt használom és nagyon jó. Nekem az illata is tetszik. Mindenkinek csak ajánlani tudom!