Teafa-olaj
Teafa-olaj

A TEAFAOLAJ AZ AKNE KEZELÉSÉBEN

(0/0)

A teafaolaj a teafa leveleinek gőzös lepárlásával keletkezik, abból a fából, ami Ausztráliában őshonos. A teafaolaj gyógyhatása kicsit ellentmondásosnak tűnhet, ha az akne kezeléséről van szó, mivel megszoktuk, hogy általában az olajok csak rosszabbítják a problémát.

A teafaolaj az akne kezelésében

Azonban a Maryland Egyetem Orvosi Központjának kutatásai megállapították, hogy a teafaolaj a pattanásokat éppen olyan hatékonyan kezeli, mint a benzoil-peroxid, azonban ennek sokkal kevesebb mellékhatása van. A tiszta teafaolaj 100%-ban természetes és ez egy nagyszerű alternatívája az erős vegyszereknek, amelyekkel a bőrproblémákat lehet kezelni. Egyesek azt állítják, hogy a teafaolaj irritáló lehet, de éppen ezért fontos, hogy hígítatlanul ne, csak hirdozóolajban elkeverve használjuk. Illetve, hogy használat előtt ne feledkezzünk meg a bőrteszt elvégezéséről.

1. lépés

Egy cseppet csepegtessünk a bőr egy kisebb területére, hogy meglássuk, hogy érzékenyek vagyunk-e a tiszta teafaolajra. Egy csepp teafaolajat tegyünk egy fültisztító pálcikára és az alkar belsejébe masszírozzuk be ezt. Ha a bőr nem ég, viszket vagy pirosodik ki két órán belül, akkor nem muszáj hígítani a teafaolajat. Ha enyhe irritációt tapasztalunk, akkor legalább 50 százalékos oldatot kell készítenünk - 5 csepp teafaolajat 5 csepp jojobaolajjal vagy meleg vízzel keverjünk el.

2. lépés

Mossuk meg az arcunkat egy gyengéd tisztítóval, majd öblítsük le jól és alaposan.

3. lépés

Egy fültisztító pálcát itassunk át teafaolajjal és dörzsöljük be vele az aknés területet. Ne öblítsük le. Végezzük el a folyamatot reggel és este.

4. lépés

Készítsünk el egy fanyar öblögetőt négy csepp teafaolaj és egy pohár víz segítségével. Öblögessünk legfeljebb naponta egyszer.

Figyelmeztetések

Ne használjon teafaolajat, ha a bőr el kezd vörösödni vagy megjelenik rajta valamilyen irritáció. Csak 100%-os teafaolajat vásároljunk.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).