A TEAFAOLAJ AZ AKNE KEZELÉSÉBEN

Az akné kialakulásáért alapvetően egy baktérium, a Propionibacterium acnes felelős. Elszaporodásához azonban szükségesek bizonyos kondíciók, például a faggyúmirigyek túlműködése. Ha a baktérium faggyúval keveredve könnyebben terjed el nagyobb területen is és okoz gennyes gyulladásokat.

A teafaolaj az akne kezelésében

Az akné kezelése igen nagy körültekintést és türelmet igényel, ugyanis sokszor csak 4-5 hetes kezelés után jelentkeznek változások.

Az aknét első lépésben külsőleg kezeljük, ez történhet olajkeverékek, krémek vagy speciális szappan alkalmazásával, esetenként azonban szükséges lehet ezek mindegyike.

A legjobb, ha bőrünkön csak a legszükségesebb kozmetikumokat használjuk, szappant vagy tusfürdőt, valamint az akné kezelésére szánt készítményt. Célszerű teafaolajos olajkeveréket alkalmazni az alábbiak szerint:

Készítsük el az alábbi olajkeveréket és rendszeresen használjuk a megadott módon!

Olajkeverék aknéra

Hozzávalók:

  • 10ml szezámolaj

  • 5 csepp teafa illóolaj

  • 2 csepp ylang-ylang illóolaj

Fontos, hogy az összetevőkön ne változtassunk, mert mindegyiknek megvan a szerepe. A szezámolaj képes a bőr mélyebb rétegeibe bevinni a teafaolaj és az ylang-ylang hatóanyagait, valamint rendelkezik baktériumölő hatással, az ylang-ylang pedig szabályozza a faggyúmirigyek működését.

Valószínűleg sokunk ismeri azt a tanácsot, miszerint zsíros, pattanásos bőrön nem javasolt olajok használata, mert tovább zsírosítják a bőrt. Ma már ez az elmélet cáfolatot nyert. Ha a bőr kívülről megkapja a megfelelő mennyiségű és minőségű olajat, akkor a faggyúmirigyek működése egy idő után normalizálódik. Ahhoz, hogy ezt elérjük, következetes kezelésre és jó minőségű olajokra és illóolajokra van szükségünk.

Az olajkeverék alkalmazása

  1. Arcunkat mossuk meg kímélő szappannal, ez lehet natúr kecsketejes, sheavajas szappan, vagy afrikai fekete szappan.

  2. Még vizes bőrre vigyünk fel 5-6 cseppet az olajkeverékből, dörzsöljük be és hagyjuk beszívódni. Fontos, hogy vizes bőrre vigyük fel az olajat, mivel így a hidratálásról is gondoskodunk.

  3. Ezeket a lépéseket igyekezzünk minden reggel és este elvégezni.

Az akné kezelése alatt ajánlatos étrendünket is megváltoztatni. A kezelés ideje alatt célszerű kerülni a tejet és tejtermékeket, a vörös húsokat, valamint a feldolgozott élelmiszereket. Érdemes egy gyengéd béltisztításaal kezdeni a kezelést, ezt útifű maghéj használatával el tudjuk végezni. Naponta egy evőkanál útifű maghéjat fogyasszunk el éhgyomorra, fél órával reggeli előtt. Alkalmazása mellett ügyeljünk a bőséges folyadékbevitelre, naponta legalább 2,5 liter tiszta vizet igyunk!

Az akné kezelésének időtartama egyénenként eltérő, de általában hetekig, makacs akné esetén hónapokig is tarthat.

Teafa-olaj termékek

MediNatural ilang-ilangillóolaj 5 ml

-9% MediNatural ilang-ilang illóolaj 5 ml

Csökkentheti a faggyúképződést zsíros, aknés bőr esetén, helyreállítja a bőr ph értékét, ezért a kevert bőrtípusokra és bőrgyulladás csökkentő hatású kozmetika készítményekbe hatóanyagként előnyös az alkalmazása.

Ár: 1895 Ft
2075 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!