A TEAFAOLAJ HATÁSA

A teafaolajat a lehető legkülönfélébb módokon fel lehet használni, egyszerre praktikus és kényelmes, így ha el kezdtünk vele dolgozni, akkor többet nem is akarunk élni nélküle. A jó hír az, hogy sokkal olcsóbb, mint más illóolajok.

A teafaolaj ezerféle használata

Mi az a teafaolaj?

A teafaolaj már nagyon sok évszázada híres antiszeptikus hatásairól. A bennszülöttek Ausztráliában igen régóta használják a teafa leveleit gyógyításra, azonban a nyugati világ csak az 1920-as, '30-as években ismerte meg a teafaolaj gyógyító hatásait. Az antibiotikumok megjelenésével népszerűsége némiképp csökkent, azonban az 1970-es években újra gyorsan népszerűvé vált és ma már számos kereskedelmi szépségápolási termékben meg lehet találni.

A teafaolaj gyógyhatásai

A teafa illóolajának gyógyhatásait igen sok területen kihasználhatjuk, leggyakrabban gombás fertőzéseket, különösen bőr- és körömgombát kezelünk vele, de hatékony az akné és a zsíros, mitesszeres bőr kezelésében is. Nátha és torokgyulladás esetén ugyancsak kedvező hatást érhetünk el vele mind helyileg, mind belsőleg. Amennyiben belsőleg használnánk, ügyeljünk arra, hogy megfelelő tisztaságú illóolajkészítményt használjunk!

Belsőleg alkalmazhatjuk a teafaolajat bélfertőzések és paraziták legyőzésére, húgyúti fertőzés kiegészítő kezelésére, valamint megfázás esetén segíthet a tünetek súlyosságának csökkentésében és lerövidítheti a gyógyulás idejét.

A magyarországi piacon jelenleg az egyik legjobb belsőleg is alkalmazható teafaolajos készítmény a Fitotree. Hatóanyagai között szerepel a teafaolaj, a grapefruitmag-kivonat, a rozmaring- és a kaukkfű-kivonat. Ezek önmagukban is képesek lehetnek kezelni egy-egy fertőzést, ám ezek együttes alkalmazásával (adott arányban) jóval erélyesebben léphetünk fel bármilyen fertőzéssel szemben. Belsőleges alkalmazásra inkább a Fitotree kapszula javasolt, külsőleg pedig a Fitotree csepp.

A Fitotree a megfelelő diéta betartása mellett alkalmas lehet a Candida-fertőzés kezelésére is, legyen az bélben, hüvelyben vagy bőrön.

Teafa-olaj termékek
Népszerű

Naturol XXL Teafa olaj20 ml

Naturol XXL Teafa olaj 20 ml

Élénkítő és feszültségoldó hatású, 100%-os tisztaságú teafa illóolaj.

Ár: 2995 Ft
Megnézem

Herby's Teafa olajAusztrál 10ml

Herby's Teafa olaj Ausztrál 10ml

100% tisztaságú ausztrál teafaolaj - felhasználási javaslat: Kozmetikai alapanyagként, bőr- és hajápoláshoz, párologtatáshoz.

Ár: 1275 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!