A teafaolaj felhasználása gombás fertőzések kezelésében

A teafaolaj felhasználása gombás fertőzések kezelésére

A 30-40%-os arányban alkoholokat tartalmazó teafaolaj hatékonyan segítheti a láb- és körömgomba kezelését, valamint húgyúti és egyéb fertőzések esetében is felhasználhatjuk. 

A teafaolaj a gombás fertőzések kezelésében

Körömgomba

A köröm gombás fertőzései esetén a teafaolajat töményen is alkalmazhatjuk, sőt, ebben az esetben ez a felhasználási mód kifejezetten javasolt.

Lehetséges alkalmazási mód: Minden reggel és este 1-2 csepp teafaolajat cseppentsünk a kezelendő körömre. Ha a körömgomba a lábon jelenik meg, hetente 1-2 alkalommal áztassuk lábunkat sós-teafaolajos melegvízbe - a lábfürdőbe tegyünk 1-2 kiskanálnyi sót és 20 csepp teafaolajat, lábunkat áztassuk benne 10-15 percig.Amennyiben erősíteni szeretnénk a teafaolaj hatását, egészítsük ki orvosi levendulával. Házi illóolaj-keverék esetében kétszer annyi levendula illóolajat használjunk fel, mint teafaolajat.

Bőrgomba

Bőrgomba kezelése esetén a teafaolajat mindig hígítsuk. Vivőolajként használhatunk olívaolajat, sárgabarack magolajat vagy extraszűz kókuszolajat. A legjobb ezek közül a sárgabarack magolaj, ugyanis a bőrben ez viszi a legmélyebbre a teafaolaj hatóanyagait.

Egy evőkanálnyi sárgabarack magolajhoz adjunk 3 csep teafaolajat, alaposan keverjük össze és a keveréket tegyük egy cseppentőfeltéttel ellátott üvegbe. Naponta 3-5 alkalommal dörzsöljünk be 2-3 cseppet a keverékből az érintett területen.

Torokfertőtlenítés

Torokgyulladás esetén is megkönnyebbülést hozhat a teafaolaj, nincs más dolgunk, mint ezüst-kolloiddal keverni. 10ml ezüst-kolloidba cseppentsünk 3 csepp teafaolajat és a keveréket tegyük egy szórófejjel ellátott üvegbe. Naponta minimum 5 alkalommal fújjunk belőle a szájüregbe a torokfájás megszűnéséig. A teafaolajos torokfertőtlenítés bakteriális és vírusos eredetű torokgyulladás esetén is javasolt.

Ülőfürdő

Húgyúti fertőzés kiegészítő kezeléseként szóba jöhet a teafaolajos ülőfürdő. A meleg fürdővízbe cseppentsünk 30 csepp teafaolajat és 10 csepp levendulaolajat. A fürdő közben kortyolgassunk valamilyen vese- és hólyagtisztító teából: csalán, aranyvessző, mezei zsurló, medveszőlőlevél, babhüvely vagy borókabogyó teáját fogyasszuk. Húgyúti fertőzés kezelésénél naponta legalább 2,5liter tiszta vizet igyunk meg, napközben pedig 2-3 csésze vízhajtó és gyulladáscsökkentő teát igyunk meg!

Teafa-olaj termékek

MediNatural teafaolaj XXL20 ml

-7% MediNatural teafaolaj XXL 20 ml

Az egyik legismertebb illóolaj, felhasználási lehetősége szinte végtelen. Bőrgomba elleni készítményekbe különösen előnyös alkalmazása.

Ár: 2970 Ft
3180 Ft
Megnézem
Vélemények (4)